MamaFit

32.-baby-en-mama231.-logo-ZwangerFit2 VOOR EEN VLOT HERSTEL
MamaFit helpt je om te werken aan een vlot herstel na je bevalling! Onder begeleiding van onze deskundige (bekken)fysiotherapeut trainen we aan het weer opbouwen van conditie en spierkracht, waarbij uiteraard de bekkenbodemspieren niet vergeten mogen worden! Regelmatige inspanning ná de bevalling versneld je herstelproces en verminderd de kans op postnatale depressies. De lessen zijn voor iedereen, je hoeft niet eerst met ZwangerFit te hebben meegedaan.

FIT WORDEN ÉN BLIJVEN
Na je bevalling kun je al in het kraambed starten met de eerste oefeningen voor de bekkenbodem. Daarna kun je in de MamaFit lessen komen trainen aan een vlot herstel van algemene fitheid en conditie. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan het weer goed functioneren van de bekkenbodemspieren en het in balans komen van je bekken én van jezelf.

BEKKEN(BODEM)
Pas wanneer je bekkenbodemspieren voldoende hersteld zijn en je je lage rug en bekken goed kunt stabiliseren, kun je je ‘oude’ sport van vóór je zwangerschap weer oppakken zonder angst voor urineverlies of bekkenpijn. Onze cursus MamaFit is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek ter voorkoming of vermindering van klachten tijdens en na zwangerschap. Gerichte bekkenbodemtraining heeft een positief effect op het verminderen en voorkomen van klachten als urineverlies of verzakkingsgevoel zowel na de bevalling als op latere leeftijd. Vóór deelname aan de lessen wordt met je besproken welke aandachtspunten voor jou van belang zijn.

MAMAFIT – LADIES ONLY
Na MamaFit kun je doorstromen naar onze cursus Ladies Only. Deze cursus is net wat pittiger dan MamaFit en bedoeld voor álle vrouwen, dus niet alleen als je pas bevallen bent. We trainen bij Ladies Only vooral de BBBB (buik-billen-benen-bekkenbodem), maar uiteraard wél met aandacht voor preventie van bekkenbodemklachten!

ACTIEF TRAINEN
Onze actieve lessen hebben als opbouw: warming up, spierversterken en ontspanning. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de stabiliserende spieren rondom lage rug en bekken en de bekkenbodemspieren. We trainen in onze oefenzaal, maar bij mooi weer trainen we het liefst lekker buiten! In de zaal kunnen we onze cardio- en fitnessapparatuur gebruiken, daarnaast trainen we met aerobics- en fitnesselementen zoals met klein oefenmateriaal (dumbells, dynabands). Voor o.a. de bekkenbodemoefeningen en de afsluitende ademhalings- en ontspanningsoefeningen, eindigen we op matjes.

BABYSHOWER
Maandelijks houden we een Babyshower waarop (ex)cursisten van de MamaFit groep meyt hun kindje(s) kunnen langskomen voor koffie/thee om gezellig bij te kletsen (daar is tijdens de actieve MamaFit les weinig tijd voor!) en om eventuele vragen of problemen te bespreken.

STARTEN MET MAMAFIT
Dit kan al vanaf 4-6 weken na je bevalling, maar na 12 weken starten is ook prima! Je start wanneer je er zelf weer aan toe bent maar vóór je je eigen ‘oude’ sport zou willen oppikken.

EEN ABONNEMENT
Een abonnement start met 5 lessen. De lessen die je wellicht nog overhad van ZwangerFit, kun je gebruiken voor de MamaFit lessen of later voor Ladies Only. Met ons knipkaart systeem betaal je alléén voor de gevolgde lessen. De lessen zijn doorlopend, je kunt starten wanneer je wilt. Na aanmelding ontvang je een mail met extra info en een inschrijfformulier. Wanneer je dit ingevulde formulier meeneemt naar je 1e les, neemt de docent dit met je door op aandachtspunten voor jou. Maandelijks ontvang je de Nieuwsbrief ZwangerFit & MamaFit met actuele info over ZwangerFit & MamaFit.

AANMELDEN
Meld je liefst per mail aan via: praktijk@fysiobommelerwaard.nl

FOLDERS

ZwangerFit & MamaFit zwangerschapsbegeleiding en na-gym
Intake MamaFit intake formulier voor de cursus ZwangerFit
Trainingsadvies (kleding)advies voor bij onze trainingen
Kraambed adviezen ademhaling, weeën opvangen en perstechniek
 • Connect with me

  Link to my Facebook Page
 • Contact Zaltbommel

  Adres
  Vergtweg 18
  5301 TG Zaltbommel

  Telefoonnummer
  (0418) - 51 48 41

  E-mailadres
  praktijk@fysiobommelerwaard.nl

  Route

 • Contact Gameren

  Adres
  Ridderhof 7
  5311 CM Gameren

  Telefoonnummer
  (0418) - 51 48 41

  E-mailadres
  praktijk@fysiobommelerwaard.nl

  Route