Voor vrouwen

TRAINEN VOOR VROUWEN
Vanuit de bekkenfysiotherapie zijn beweegprogramma’s opgesteld voor vrouwen die willen trainen ter verbetering van conditie en spierkracht mét aandacht voor de stabilisatie van lage rug en bekken en ter preventie van bekkenbodemklachten.

Voor iedereen trainingen opgezet vanuit de fysiotherapie
Voor senioren trainingen opgezet vanuit de geriatriefysiotherapie

BOMMELFIT (BBB+)
Bij ons beweegprogramma BommelFit geven we speciale aandacht aan BBBPLUS (buik-billen-benen-bekkenbodem). Bij deze lessen oefenen we fitheid, kracht en uithoudingsvermogen met behulp van klein oefenmateriaal en cardio- en fitness apparatuur. Hierbij wordt iedere les specifieke aandacht besteed aan preventie of verminderen van lage rug- en bekkenpijn of bekkenbodemklachten, zoals bijvoorbeeld licht urineverlies of milde verzakkingsklachten. Voor meer info: BommelFit (BBB+)

ZWANGERFIT
Fit zijn én blijven is belangrijk in je zwangerschap. Zwanger zijn kost energie: je hart, nieren en longen moeten harder werken, je gewrichten worden meer belast en met name je lage rugspieren en bekkenbodemspieren hebben het zwaarder te verduren. Bewegen is dan ook belangrijk in je zwangerschap! De actieve lessen zijn op low-impact niveau, je hoeft dus niet erg sportief te zijn! Wekelijks worden apart thema’s besproken die van belang zijn in je zwangerschap en ter voorbereiding op je bevalling. Maandelijks is er een partneravond voor hoog-zwangeren en hun partner met als thema de bevalling.
Kijk op: ZwangerFit info en ZwangerFit & MamaFit

MAMAFIT
Ná de bevalling is het goed om weer te werken aan een fit herstel. Onder begeleiding dient extra aandacht besteed te worden aan het weer opbouwen van conditie en spierkracht, waarbij uiteraard de bekkenbodemspieren niet vergeten mogen worden! We trainen de BBBB (buik-billen-benen-bekkenbodem) op meer high-impact niveau en letten op het verminderen van een diastase (wijking van de rechte buikspieren). Zodra je je fit genoeg voelt, kun je aansluiten bij de lessen BommelFit (BBB+)
Kijk op: MamaFit info en ZwangerFit & MamaFit

FOLDERS TRAINING

Trainingsadvies (kleding)advies voor bij onze trainingen
Tarieven kosten fysiotherapie en training