Info

Nieuwsbrief praktijk 01.2020 info voor patiënten en cliënten van onze oefengroepen
Nieuwsbrief ZF&MF 01.2020 info voor deelnemers van onze cursus tijdens en na zwangerschap

UITBREIDING BEKKENFYSIOTHERAPIE
We hebben inmiddels 2 geregistreerde bekkenfysiotherapeuten in onze praktijk en zijn vanaf 2020 tevens MAPLe specialist. Hiermee lopen we voorop in de nieuwste ontwikkelingen op bekkenbodemgebied. Door de unieke vormgeving van de probe met 24 elektrodes kan de MAPLe heel precies de spieractiviteit van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem in kaart brengen, waardoor de diagnose zeer nauwkeurig gesteld kan worden. De MAPLe kan worden ingezet bij de behandeling van bekkenbodemdisfuncties zoals: urineverlies, fecaal verlies, overactieve blaas, stuitpijn, verzakkingsklachten of pijn in en rond het bekken. De probes zijn persoonsgebonden en dient u zelf aan te schaffen.

SPONSOR MHC BOMMELERWAARD
Sinds de oprichting van onze praktijk (2013) sponsoren we hockeyteam MHC Bommelerwaard Heren I. Vanaf 2017 zijn we ook sponsor van MHC Bommelerwaard Dames I. Er is een mooie samenwerking ontstaan tussen MHC en onze praktijk, waarbij onze fysiotherapeuten betrokken zijn bij preventie en herstel van sportblessures en waarbij onze senioren welkom zijn op de MHC Bommelerwaard bij onze Senioren Sportdag en Kerst Koffie.

SENIOREN ACTIVITEITEN
Jaarlijks organiseert onze praktijk de Senioren Sportdag (in mei) en Kerst Koffie (in december). Alle senioren (65+) die bij ons trainen, kunnen kosteloos meedoen aan deze Senioren activiteiten. Introducées zijn welkom, aanmelden verplicht.

  • Voor info: bel of mail ons op 0418 514841 of praktijk@fysiobommelerwaard.nl
  • Locatie: Sportpark De Watertoren, MHC Bommelerwaard, Van Heemstraweg West 29, Zaltbommel.

TEAM NIEUWS
Wij horen geregeld van onze patiënten dat men vindt dat er een prettige sfeer hangt in de praktijk. Zelf vinden we ook dat we een fijn team hebben, waarin ieder zijn of haar rol heeft en we elkaar aanvullen of verbeteren. Anouk van Nistelrooij is in 2018 gestart met haar specialisatie tot master geriatriefysiotherapeut (MSc), omdat onze praktijk steeds meer geriatriepatiënten aangemeld krijgt. Geriatriefysiotherapeut Erica Postema werkt voornamelijk nog in het Zorgcentrum ‘t Slot in Gameren, dus extra hulp van Anouk op de praktijklocaties Zaltbommel en Gameren is erg welkom! Sander Buurman is onlangs gestart met de cursus dry needling, een behandelmethode waarbij specifieke plekjes in spieren worden ‘aanprikt’ zodat deze snel en langdurig gaan ontspannen. Carmen van Ooijen heeft zich gespecialiseerd in schouderklachten en het ontwikkelen van revalidatietraining na hartklachten i.s.m. het JBZ. Cathy van Delft is zeer leergierig en continu bezig haar kundigheid in revalidatie en orthopedische klachten verder te ontwikkelen, hier zijn we erg blij mee! Sebastian Vos, onze paramedisch trainer, heeft zich verder geschoold in training bij diabetes en obesitas. Helga Hentzepeter was in 2019 spreker over ‘preventie van bekkenbodemklachten’ bij verloskundigen, specialisten en studenten bekkenfysiotherapie (opleiding Avans+). Daarnaast zijn we erg blij met onze nieuwe collega en bekkenfysiotherapeut Inge Hemel, zij is met name gespecialiseerd in diagnostiek en seksuele problematiek.

TEAM VERDIEPING
We proberen ieder jaar een verdiepingsmiddag te houden, waarin we een spreker uitnodigen over een bepaald onderwerp. Zo hebben we een rollenspel gedaan om erachter te komen hoe we elkaar als team kunnen aanvullen. Ook hebben we met elkaar nagedacht over onze kernwaarden: waar willen we met elkaar voor staan, wat vinden we belangrijk in ons werk om uit te stralen? En afgelopen jaar hebben we onder begeleiding van een coach gepraat over wat ons raakt in ons werk of privé. Want helaas wordt niet iedere patiënt beter en zijn niet alle klachten onschuldig. Het verdriet van onze patiënt bij een slechte diagnose, raakt ons ook. Hiermee om kunnen gaan en professioneel blijven, is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Ook hebben we een les mindfulness gevolgd, waar de dames uit ons team meer affiniteit bij bleken te hebben dan de heren.

TEAM ONTSPANNING
Gelukkig gaat het er niet altijd serieus aan toe in ons team! De Senioren Sportdag en Kerst Koffie zijn altijd leuke team activiteiten, waar we allemaal veel plezier aan beleven. Ook gaan we een paar keer per jaar op stap voor een lekker hapje & drankje in Zaltbommel (liefst als de zon schijnt) en houden we jaarlijks een Paasbrunch, een Kerstetentje en een BBQ. Tussendoor verrassen we elkaar met (liefst zelfgebakken) lekkers tijdens ons maandelijkse teamoverleg.

HUISSTIJL
Ons logo is in 2010 ontworpen door kunstenares Karen de Bondt (Zaltbommel). Het logo bestaat uit 3 uitwaaiende poppetjes, waarin je een man, vrouw en kind zou kunnen herkennen. Ook kun je er de initialen van Helga Hentzepeter in zien. Onze ‘huiskleur’ is paars, dit staat voor een opbeurende en kalmerende werking en kan creativiteit en intuïtie stimuleren. Daarnaast is het een kleur die geassocieerd wordt met visie, waarheid en wijsheid en als spiritueel wordt gezien. Voor ons staat paars ook voor een combi van vrouwelijk (roze) en mannelijk (blauw).

SCHILDERIJEN
In 2018 heeft kunstenares Daniëlle Ducheine van Pukart (Gameren) voor onze praktijk 4 schilderijen gemaakt, waaronder een vaas verse bloemen. Dit staat voor ons als je welkom voelen, iets waarvan we hopen dat onze patiënten dat ook zo ervaren. Zowel in onze praktijk in Zaltbommel als in Gameren hangen haar schilderijen in de wachtruimte, gang of behandelkamers.