’t Slot

THERAPIE IN ZORGCENTRUM ‘T SLOT

PRAKTIJK GAMEREN
Onze fysiotherapeuten, geriatriefysiotherapeuten en bekkenfysiotherapeuten zijn werkzaam op diverse locaties: in onze praktijk in Zaltbommel, in de praktijk in Gameren of bij patiënten aan huis. In zowel Gameren als Zaltbommel hebben we de beschikking over een fysiotherapiepraktijk met een ruime oefenzaal en respectievelijk 2 en 4 behandelkamers. In Gameren hebben we een gedeelde wachtruimte met de huisartspraktijk De Peperstoep.

(GERIATRIE)FYSIOTHERAPIE IN ZORGCENTRUM ‘T SLOT
De bewoners van ‘t Slot die niet naar onze inpandige fysiotherapiepraktijk kunnen komen, krijgen individuele (geriatrie)fysiotherapie op hun kamer. Veelal is dit op advies van de huisrtas, verpleeghuisarts of geriater. Ook verzorgen we geriatriefysiotherapie in op de gesloten afdeling voor dementerende bewoners: Bewegen bij dementie.

BEWEEGMIDDAG IN ‘T SLOT
Onze Beweegmiddag in de Ridderzaal van ‘t Slot is bedoeld voor alle bewoners van Zorgcentrum ‘t Slot. Wekelijks verzorgd één van onze fysiotherapeuten een uurtje spelenderwijs bewegen voor de ouderen, samen met twee vrijwilligers. Hierbij staat het spelelement en plezier met elkaar voorop.

ÉÉNMALIG CONSULT KWETSBARE OUDEREN
De geriatriefysiotherapeut kan ook worden ingeschakeld voor een éénmalig Consult Kwetsbare Oudere. De therapeut komt hiervoor aan huis bij de betreffende oudere en bekijkt de mate van evenwicht, coördinatie, reflexen en spierfunctie om zelfstandig te kunnen functioneren. Tevens beoordeeld de geriatriefysiotherapeut de veiligheid in huis ter voorkoming van een valpartij. Na onderzoek volgt gericht advies en wordt een plan van aanpak opgesteld.

SENIOREN ACTIVITEITEN
Jaarlijks organiseren we de Senioren Sportdag en de Kerst Koffie. Alle senioren (65+) die bij ons geriatriefysiotherapie krijgen of trainen, kunnen hieraan kosteloos meedoen. Doel: een gezellige ochtend met leuke activiteiten, aangepast aan ieders mogelijkheden.

Voor welke klachten kan ik naar de geriatriefysiotherapeut
Wat houdt een intake in bij de geriatriefysiotherapeut
Welke behandeling geeft de geriatriefysiotherapeut