Senioren

36.-staand-op-tol37b.-Senioren-Sportdag-origineel2 FYSIOTHERAPIE & TRAINING

SENIOREN FIT
Met het vorderen van de leeftijd gaan we vaak minder bewegen. Daardoor ontstaan langzamerhand problemen op het gebied van mobiliteit (bewegen) en het soepel functioneren. Voor ouderen (65+ jaar) hebben wij het trainingsprogramma Senioren Fit ontwikkeld. Het oefenen is gericht op het behoud of het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid met de nadruk op evenwicht, coördinatie en spierkracht. We oefenen met cardio- en fitnessapparatuur (loopband, roeimachine, hometrainer en pully) of met klein oefenmateriaal (ballen, gewichtjes). Doel is lekker bewegen en actief bezig te zijn. Iedereen kan meedoen! De therapeut past voor iedereen de oefeningen aan naar ieders niveau en belastbaarheid. Er wordt getraind met klein oefenmateriaal of fitnessapparatuur en als het kan ook buiten.

SENIOREN FIT / KWETSBARE OUDEREN
Door hogere leeftijd of ziekte is goed lichamelijk functioneren niet altijd meer vanzelfsprekend. Er kan krachtsverlies ontstaan, angst om te vallen of om te bewegen, of een verstoord evenwicht. Lopen, traplopen of fietsen worden dan vaak moeilijker en de kans op vallen wordt groter. Hierom hebben wij aparte groepen SENIOREN FIT voor ouderen op hogere leeftijd (vanaf ± 75 jaar) of met complexe risicofactoren of aandoeningen.

VALPREVENTIE
In deze cursus wordt u geleerd hoe u vallen kunt voorkómen door het herkennen van gevaarlijke situaties. In de lessen wordt ook een stukje theorie behandeld en krijgt u ‘huiswerk’ mee om uw eigen veiligheid in huis te checken. We oefenen van de motoriek en de reflexen en u leert mogelijke val- of bewegingsangst (na bijvoorbeeld een valpartij in het verleden) te overwinnen.

SENIOREN SPORTDAG
Op onze jaarlijkse Senioren Sportdag zijn alle deelnemers van de beweegprogramma’s welkom! De sportdag houden we sinds 2014 op het veld van MHC Bommelerwaard, hier is onze praktijk één van de hoofdsponsors van. Neem gerust iemand mee, ongeacht de leeftijd. Wandelstokken of rollators zijn bij ons geen bezwaar! Ook een wandeling langs de Waal met na afloop koffie op een terras, kan een leuke en sportieve activiteit zijn.

FOLDERS

Trainingsadvies (kleding)advies voor bij onze trainingen
SeniorenFit beweegprogramma op maat voor ouderen
Valpreventie cursus ter voorkoming van valpartijen
Senioren Sportdag jaarlijks terugkerend evenement voor senioren
 • Connect with me

  Link to my Facebook Page
 • Contact Zaltbommel

  Adres
  Vergtweg 18
  5301 TG Zaltbommel

  Telefoonnummer
  (0418) - 51 48 41

  E-mailadres
  praktijk@fysiobommelerwaard.nl

  Route

 • Contact Gameren

  Adres
  Ridderhof 7
  5311 CM Gameren

  Telefoonnummer
  (0418) - 51 48 41

  E-mailadres
  praktijk@fysiobommelerwaard.nl

  Route