Intake

INTAKE
Het stellen van een juiste diagnose en bijbehorend behandelplan, is van invloed op de mate en snelheid van uw herstel. Hierom nemen we de tijd voor uw intake en onderzoek op het 1e consult. In dit persoonlijk gesprek komen uw gezondheid en dagelijkse werkzaamheden aan bod. Er wordt gevraagd naar rug- of bekkenpijn en de functies van blaas en darmen in relatie tot uw klacht. Soms is het prettig als u iemand meeneemt bij de intake, met name als u de Nederlandse taal niet goed machtig bent.

ONDERZOEK
In het aanvullend onderzoek wordt gekeken naar de beweeglijkheid (mobiliteit) van de heupen, de lage rug- en bekkengewrichten (SI-gewrichten), een ontspannen (buik)ademhaling en het kunnen aanspannen en weer ontspannen van de bekkenbodemspieren. Dit alles gebeurt met de onderkleding aan.

BEHANDELPLAN
Nadat de bekkenfysiotherapeut door de intake en het onderzoek heeft bepaald wat de oorzaak is van uw klacht en uw verminderd functioneren, kan een adequaat behandelplan worden opgesteld. Dit is aangepast aan uw klachten, uw wensen en verwachtingen en in afstemming met de prognose die de bekkenfysiotherapeut u kan aangeven.

Voor welke klachten kan ik naar de bekkenfysiotherapeut
Welke behandeling geeft de bekkenfysiotherapeut

Bekkenfysiotherapie voor vrouwen
Bekkenfysiotherapie voor mannen
Bekkenfysiotherapie voor kinderen

AANVULLEND INWENDIG ONDERZOEK
Een inwendig (vaginaal of anaal) onderzoek kan bijvoorbeeld zinvol zijn bij verzakkingsklachten, urineverlies of fecaal verlies. Hierbij kan de functie van de bekkenbodemspieren beter worden beoordeeld. Ook kan uw huisarts of specialist (gynaecoloog, uroloog of darmspecialist) om een bekkenbodem spierfunctieonderzoek vragen. Een inwendig onderzoek is echter niet altijd nodig en gebeurt vrijwel nooit op het 1e consult. Met uw toestemming na overleg, kan het inwendig handelen op één van de volgende consulten plaatsvinden. Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is bevoegd en geschoold om inwendig te onderzoeken en te behandelen.
Bij inwendig handelen waarbij persoonsgebonden materialen zoals probes worden gebruikt, dient u deze zelf aan te schaffen. U krijgt hierover van tevoren uitleg van uw bekkenfysiotherapeut, deze is tevens MAPLe specialist.

DOSSIER
Na de intake en het onderzoek maakt uw bekkenfysiotherapeut een uitgebreid dossier van uw klacht met daarin: gegevens van de intake (de aanleiding van uw komst en de reden van uw klacht), de uitslag van de gebruikte meetinstrumenten en vragenlijsten tijdens het onderzoek, de fysiotherapeutische diagnose en de daaruit volgende behandelbare grootheden (wat is uw klacht en welke therapie is hiervoor geschikt), de doelstelling en het gewenste eindresultaat in een vastgestelde tijdsduur (SMART) en het behandelprotocol volgens vastgestelde richtlijnen. In het dossier komen ook de rapportages naar uw huisarts of specialist te staan.

FOLDERS

Bekkenfysiotherapie info over bekkenfysiotherapie
Inwendig handelen aanvullende therapievormen bekkenfysiotherapie
Tarieven kosten (bekken)fysiotherapie en training