Diagnosticeren

2.-vrouw-rugligging19b.-onderzoek-bekken-origineel INTAKE & ONDERZOEK

INTAKE
Er wordt gestart met een oriënterend intake gesprek. In dit persoonlijk gesprek komen uw gezondheid en dagelijkse werkzaamheden aan bod. Er wordt gevraagd naar rug- of bekkenpijn en de functies van blaas en darmen in relatie tot uw klacht.

ONDERZOEK
In het aanvullend onderzoek wordt gekeken naar de beweeglijkheid (mobiliteit) van de heupen, de lage rug- en bekkengewrichten (SI-gewrichten), een ontspannen (buik)ademhaling en het kunnen aanspannen en weer ontspannen van de bekkenbodemspieren. Dit alles gebeurt met de onderkleding aan.

BEHANDELPLAN
Na de uitgebreide intake en het onderzoek wordt samen met u een behandelplan opgesteld wat is afgestemd aan uw klacht, mogelijkheden en verwachtingen.

AANVULLEND ONDERZOEK
Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is tevens bevoegd en geschoold om inwendig te handelen. Dit kan bijvoorbeeld zinvol zijn bij verzakkingsklachten of urineverlies omdat de functie van de bekkenbodemspieren zo beter kan worden beoordeeld. Ook kan uw huisarts of specialist (gynaecoloog, uroloog of darmspecialist) om een bekkenbodem spierfunctieonderzoek vragen. Inwendig handelen is echter niet altijd nodig en wordt alléén gedaan na gezamenlijk overleg en vrijwel nooit op een eerste consult.

FOLDERS

Bekkenfysiotherapie info over bekkenfysiotherapie
Aanvullende therapievormen info over inwendig handelen
Toiletadvies zithouding, vocht- en vezeladvies
Adviezen na een operatie in buik- of bekkenbodemgebied
Veneuze pompoefeningen bij rusteloze benen of beenkrampen
 • Connect with me

  Link to my Facebook Page
 • Contact Zaltbommel

  Adres
  Vergtweg 18
  5301 TG Zaltbommel

  Telefoonnummer
  (0418) - 51 48 41

  E-mailadres
  praktijk@fysiobommelerwaard.nl

  Route

 • Contact Gameren

  Adres
  Ridderhof 7
  5311 CM Gameren

  Telefoonnummer
  (0418) - 51 48 41

  E-mailadres
  praktijk@fysiobommelerwaard.nl

  Route